Joodse Feestdagen

Welkom op de Progressief Joodse Gemeente Midden-Nederland (PJGMN), uw centrum voor het vieren en begrijpen van de joodse feestdagen in Utrecht en Amersfoort. Onze gemeenschap biedt een diepgaande blik op de tradities, betekenissen en vieringen die elk van deze speciale dagen met zich meebrengt.

De betekenis van joodse feestdagen

Joodse feestdagen zijn meer dan alleen momenten van viering; ze zijn diepgeworteld in de geschiedenis en spiritualiteit van het joodse volk. Elke feestdag heeft zijn eigen unieke verhaal en leer, die we bij PJGMN verkennen door middel van studie, gebed en gemeenschappelijke activiteiten. Van Pesach, dat de bevrijding van het joodse volk uit Egypte herdenkt, tot Chanoeka, het feest van licht en wonderen, elke dag biedt een kans om ons geloof en onze tradities te verdiepen en te delen.

Joodse feestdagen vieren in Utrecht en Amersfoort

Onze gemeenschap in Utrecht en Amersfoort komt samen om alle grote joodse feestdagen te vieren. Hierbij enkele hoogtepunten van onze jaarlijkse vieringen:

  • Rosh Hashanah en Yom Kippur: Deze ‘Hoge Heilige Dagen’ zijn een tijd van reflectie, gebed en gemeenschapszin. Wij bieden diensten en activiteiten aan die zijn ontworpen om zowel introspectie als gemeenschappelijke verbinding te bevorderen.
  • Soekot en Simchat Tora: Vier de oogst en ontvang de Tora met vreugde en gemeenschap. Onze evenementen zijn inclusief huttenbouw en vrolijke activiteiten in het teken van de Tora-rollen.
  • Poeriem en Chanoeka: Momenten van vreugde en dankbaarheid worden gevierd met lezingen, spelletjes voor kinderen, en festiviteiten die de wonderen en de veerkracht van ons volk markeren.

Educatie en betrokkenheid

Bij PJGMN is educatie een belangrijk onderdeel van hoe we de joodse feestdagen benaderen. Onze joodse lessen zijn ontworpen om leden van alle leeftijden te leren over de betekenis van elke feestdag en hoe deze relevant blijft in onze moderne levens. 

Joodse feestdagen bij de PJGMN

Of je nu diepgaand wilt leren over de joodse feestdagen, of de warmte en vreugde van onze vieringen wilt ervaren, PJGMN in Utrecht en Amersfoort verwelkomt iedereen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze evenementen, joodse lessen en hoe je deel kunt uitmaken van onze bloeiende gemeenschap.